Tapetointiohjeet

Täältä löydät tapetointi- ja asennusohjeet edustamillemme tapeteille ja muille tuotteille .

Lisäksi jälleenmyyjillemme löytyy palautuslomake, joka on liitettävä mukaan palautettaviin lähetyksiin.

Idealdecor digital Mural

Lataa ohje pdf:nä tästä

 

Ennen tapetointia

Varmista, että tapetoitava pinta on puhdas, kuiva, tasainen, kiinteä ja normaalin imukykyinen. Pohjamaalaa pinnat ennen tapetointia. Odota 4 – 6 viikkoa, ennen kuin asennat tuotteen maalatulle pinnalle, koska muutoin liima ei välttämättä tartu kunnolla. Kiiltävä pintamaali tulee pestä himmeäksi maalipesulla tai karhennettava hiekkapaperilla.

Jos tuotteestamme on huomautettavaa, meihin tulee ottaa yhteyttä ennen tapetointia.

Ohjeet

 1. Esivalmistelu ja tapettien järjestys
  Merkitse seinälle pystyviivat apuna käyttäen luotilankaa tai vatupassia. Suosittelemme kiinnittämään tapetit kuvan mukaisessa järjestyksessä.
   
 2. Tapettiliisterin valmistus
  Valmista tapettiliisteri sirottelemalla jauhe kylmään veteen.
  • 25 g / 0,63 l vettä
  • 50 g / 1,25 l vettä
  • 70 g / 1,75 l vettä
  Sekoita ja odota 15 minuuttia. Sekoita uudestaan vielä ennen käyttöä.
   
 3. Liisterin levitys
  A. Paperitapetti (sininen tausta)
  Sivele taustapuolelle tasainen kerros liisteriä. Huolehdi, että myös reunat liisteröidään hyvin. Anna tapetin imeytyä 3 minuuttia ja liimaa se seinään yhdensuuntaisilla vedoilla.

  B. Kuitutapetti (valkoinen tausta)
  Sivele ohut kerros liisteriä tasaisesti harjalla tai rullalla siihen kohtaan seinään, johon vuota on tarkoitus kiinnittää. Älä levitä liisteriä koko seinän leveydeltä, koska se kuivuu ennen kaikkien vuotien kiinnitystä. Kiinnitä vuota seinään.

 4. Tapetin kiinnitys
  Suosittelemme suoristamaan vuodat kahden henkilön voimin. Vältä tapetin repeytymistä ja ryppyjä. Kun tapetti on kiinnitetty seinään, silota vuota varovasti kumirullalla ja paina ilmakuplat ulos. Kiinnitä muut vuodat siten, että kuvio osuu kohdalleen. Pyyhi ylimääräinen liisteri tarvittaessa pois kostealla liinalla, mutta varo, että et paina tapettia liian voimakkaasti.

 5. Kuivuminen ja viimeistely
  Anna tapetin kuivua tasaisessa noin 20 °C:een lämmössä 24 tuntia. Tärkeää: Sulje ikkunat ja ovet sekä kytke ilmastointilaite ja tuuletin pois päältä. Tuotteen liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa vuotien vääristymistä ja repeytymistä. Kun seinä on kuivunut, leikkaa ylimääräiset reunat pois terävällä veitsellä.

tapetointiohje digital mural
tapetointiohje digital mural
tapetointiohje digital mural
tapetointiohje digital mural
tapetointiohje digital mural
tapetointiohje digital mural