Tapetin poisto

Oletko valmis muutokseen kotisi seinillä, mutta vanha tapettityyli on tiellä? Ei hätää! Tapetit.fi:ssä löydät paitsi laajan valikoiman uusia tapetteja, myös hyödyllisiä vinkkejä vanhan tapetin poistoon parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä blogikirjoituksessa kerromme sinulle eron paperipohjaisten ja kuitukangaspohjaisten tapettien välillä ja annamme sinulle vaiheittaiset ohjeet näiden seinäverhoilujen poistamiseen.

Paperipohjaisten tapettien poistaminen

Perinteiset paperipohjaiset tapetit ovat olleet suosittuja vuosikymmenten ajan. Ne voivat olla kauniita ja edullisia, mutta niiden poistaminen voi usein vaatia enemmän kärsivällisyyttä ja taitoa.

Vaiheittainen ohje:

 1. Valmistelu: Suojaa lattia pressulla tai vanhoilla sanomalehdillä tapettiliisterin ja kosteuden varalta.
 2. Rei’ittäminen: Käytä erityistä tapetin rei’ittäjää luodaksesi pieniä reikiä tapetin pintaan, jotta vesi tai höyry pääsee myöhemmin tunkeutumaan paremmin.
 3. Liottaminen: Levitä lämmintä vettä tai tapetinpoistoainetta tapetille suihkepullolla tai sienellä. Anna liuoksen vaikuttaa muutaman minuutin ajan.
 4. Kaapiminen: Aloita tapetin varovainen irrottaminen seinästä lastalla tai tapetinkaapimella.

Kuitukangastapettien poistaminen

Kuitukangastapetit ovat moderni vaihtoehto perinteisille paperipohjaisille tapeteille. Ne koostuvat tekstiili- ja selluloosakuitujen yhdistelmästä, mikä tekee niistä kestävämpiä ja usein helpommin poistettavia.

Vaiheittainen ohje:

 1. Kulman löytäminen: Etsi tapetin kulmaa tai reunaa ja yritä nostaa sitä varovasti.
 2. Irrottaminen: Kuitukangastapetteja voi usein vetää kuivina kokonaisina kaistaleina seinästä ilman veden tai höyryn käyttöä.
 3. Jälkikäsittely: Jos tapettiliisteri on jättänyt jäämiä seinään, ne voidaan yleensä poistaa kostealla liinalla.

Kuitukangastapettien edut

On monta hyvää syytä, miksi kuitukangastapetit ovat yhä suositumpia:

 • Helppo asennus: Liisteri levitetään suoraan seinään, mikä tekee tapetin käsittelystä helpompaa.
 • Kestävyys: Kuitukangastapetit ovat repeämisenkestävämpiä ja usein myös pestäviä.
 • Helppo poistettavuus: Kuten jo mainittiin, kuitukangastapetteja voidaan usein poistaa ilman paljon vaivaa tai erikoistyökaluja.
 • Ei liotusta tarvita: Toisin kuin paperipohjaiset tapetit, kuitukangastapetteja ei tarvitse liottaa, mikä säästää aikaa.

Lopulliset vinkit

 • Varmista, että työskentelytila on hyvin tuuletettu, kun käytät liuotinaineita.
 • Jos tapettiliisteri on tiukassa, höyrypoistaja voi olla hyödyllinen työkalu.
 • Toimi varovaisesti välttääksesi seinän vahingoittamisen.

Olitpa sitten valitsemassa paperi- tai kuitukangaspohjaista tapettia, tapetit.fi tarjoaa laajan valikoiman ja kaikki tarvittavat lisätarvikkeet seuraavaan remonttiprojektiisi. Näillä vinkeillä vanhan tapetin poistaminen on helppoa ja tie uudelle, raikkaalle ilmeelle on auki.

Vieraile tapetit.fi:ssä ja anna valikoimamme inspiroida sinua!