Keittiötapetit: Luovia ideoita keittiösi sisustamiseen

Viime vuosikymmeninä keittiö on kokenut muutoksen kuin mikään muu huone. Se on huone, jossa nautinto ja seurallisuus yhdistyvät: kun ystävät ja perhe yhdessä heiluttavat paistinlastaa ja nauttivat yhdessäolosta, siitä tulee hetkessä olohuoneen keittiö. Tässä tilassa vietät paljon aikaa – hyvä syy suunnitella keittiö huolellisesti, olipa kyseessä uudisrakennus tai keittiöremontti.

Oikean tapetin valinta on tässä tärkeässä roolissa. Tässä joitakin syitä, miksi keittiön tapetin on oltava hyvin valittu:

Miksi keittiötapetit?

 1. Alueiden erottaminen: Tapetit voivat auttaa erottamaan eri alueet avoimissa pohjaratkaisuissa. Voit esimerkiksi rajata ruokailutilan keittiöstä.
 2. Tyyli ja persoonallisuus: Tapeteilla voit antaa keittiöllesi henkilökohtaisen leiman. Valitse design, joka sopii omaan tyyliisi – modernista klassiseen.
 3. Korostukset: Tapetit ovat loistava tapa luoda korostuksia. Voit koristella yksittäisen seinäosan tai vaikkapa pienen nichen näyttävällä tapetilla.

Vinkkejä keittiötapettien valintaan ja suunnitteluun

 1. Valitse oikea kuvio: Pohdi, millainen kuvio sopii keittiöösi. Suuret kuviot voivat tehdä tilasta avaramman, kun taas pienet kuviot luovat kodikkuutta.
 2. Costa Brava: Keittiössä on tärkeää käyttää kosteutta kestäviä tapetteja. Ne ovat helppoja puhdistaa ja kestävät päivittäistä kulutusta.
 3. Värit ja kontrastit: Mieti, mitkä värit ja kontrastit sopivat keittiösi sisustukseen. Vaaleat värit saavat tilan näyttämään suuremmalta, kun taas tummat värit luovat tunnelmaa.
 4. Korosteseinä: Jos et halua tapetoida koko keittiötä, voit luoda korosteseinän. Se voi olla esimerkiksi ruokapöydän takana oleva seinä.
 5. Materiaalit: On olemassa erilaisia tapettimateriaaleja, kuten non-woven, vinyyli tai paperi. Valitse materiaali, joka sopii tarpeisiisi parhaiten.

Keittiökoristeet: Henkilökohtaiset akseleiden

Tapettien lisäksi voit koristella keittiötäsi erilaisilla elementeillä. Tässä muutamia ideoita:

 1. Kauniit keittiövälineet: Käytä käytännöllisiä keittiövälineitä koristeina. Modernit laitteet voivat näyttää erityisen hyvältä tummalla puutasolla.
 2. Hedelmä- ja vihanneskorit: Täytä korit tuoreilla hedelmillä ja vihanneksilla. Ne ovat paitsi käytännöllisiä myös kauniita.
 3. Keittokirjat ja tarjottimet: Järjestele keittokirjat ja tarjottimet avoimille hyllyille tai nurkkaan. Se antaa keittiölle henkilökohtaisen ilmeen.
 4. Pienet kasvit: Lisää tunnelmaa pienillä ruukkukasveilla. Yrtit, kuten basilika tai minttu, sopivat erityisen hyvin keittiöön.
 5. Keittiövälineet: Ripusta kauhat, paistinlastat ja vispilät seinälle. Se ei vain näytä siistiltä, vaan luo myös rustiikkista tunnelmaa.

Näillä yksinkertaisilla koristeilla keittiöstäsi tulee viihtyisä ja tyylikäs tila, jossa viihdyt.

Yhteenveto

Keittiötapetit tarjoavat upean mahdollisuuden yksilöidä keittiötäsi. Valitse omaan tyyliisi sopiva design, kiinnitä huomiota kosteutta kestäviin materiaaleihin ja luo tarkoituksellisia korostuksia. Keittiöstäsi tulee näin todellinen katseenvangitsija!