Tapettityypit

Tapetti on sisustusmateriaali, jolla luot uuden ilmeen kotiisi pienellä vaivalla. Koti on meille rakas paikka ja useasti haluammekin, että koti näyttää sen omistajalta. Kodin sisustuksen ei tarvitse miellyttää muita, eikä sen tarvitse olla trendikäs. Kodin sisustusmateriaalien on tarkoitus kuvastaa sinua ja mieltymyksiäsi. Usein koti näyttääkin sen omistajalta/ omistajilta ja juuri siitä syystä koti on rakas paikka!

Tapetti kannattaa valita sen mukaan, mikä miellyttää omaa silmää, eikä päätöstä kannata miettiä kovin pitkälle ajanjaksolle. Tapetit ovat nykyään todella helppo poistaa, kunhan huolehtii siitä, että pohjatyöt on tehty kunnolla. Voit myös asentaa tapetin itse aina mieltymysten ja tunnelman mukaan, jolloin säästyt ylimääräisiltä remonttikustannuksilta. Jo yhdellä rullalla saat tehtyä erilaisen tunnelman kotiisi.

Oletko aina maalannut seinäsi, koska et uskalla tai pelkäät, että kyllästyt kuosiin liian nopeasti. Ei huolta, pelko on normaalia. Heittäydy ja valitse kotisi seinälle tapetti maalin sijasta. Meiltä löydät kaikki kotisi tapetit!

Vinyylitapetti – kulutusta kestävä pinta

Vinyylitapetit ovat nykyisin useimmiten non-woven eli kuitupohjaisia. Ne soveltuvat hyvin kulutusta ja pesunkestoa vaativille pinnoille, pinnassa olevan ohuen kalvonsa ansiosta. Erityisesti vinyylitapetit sopivat eteiseen tai kodinhoitotilaan. Kuitenkin vinyylitapetit ovat erittäin monipuolisia ja soveltuvatkin siksi kaikkiin kodin kuivatiloihin. Materiaali on erinomainen valinta myös lemmikkiperheisiin ja lastenhuoneisiin. Vinyylitapetteja tavataan usein myös julkitiloissa. Vinyylitapetin pinta on usein rosoinen ja sisältää erilaisia pintaefektejä. Vinyylin ominaisuuden ansiosta, sen pintaa voidaan eri painotekniikoin saada erilaisia pintaefektejä ja kohokuvioita.

Kuitutapetti (non-woven) – tapetointi on helppoa ja nopeaa

Kuitutapetit ovat nykyisin Euroopassa eniten valmistettu tapettityyppi. Non-woven tapetti pitää mittansa kastuessaan eikä se kutistu kuivuessaan. Ominaisuuksiensa ansiosta se voidaan kiinnittää liima seinään menetelmällä. Kuitenkin asennus voidaan tehdä perinteiselläkin metodilla, jolloin liima levitetään vuotaan. Kuitutapetilla tapetointi on nykyään helppoa, sillä tapetoitsija ei tarvitse tapetointipöytää eikä vuotia tarvitse välttämättä katkoa ennen asennusta, vaikka tapetissa olisi kuviosovitus. Kunhan tarkastaa tapetin rullaussuunnan. Tapettirullan alkupää ole aina ns. yläpää.

Paperitapetti – perinteitä kunnioittavalle

Paperitapetteja on Euroopan markkinoilla huomattavasti vähemmän kuin kuitutapetteja, sen työläämmän kiinnitystapansa vuoksi. Niitä löytyy kuitenkin vielä ja ne soveltuvatkin hyvin perinteitä vaalivalle. Asennus toteutetaan perinteisellä tavalla jauheliisteri vuotaan menetelmällä.

Ecodeco – luontoa rakastavan valinta

Ecodeco- materiaali on luontoystävällinen polymeeriyhdistelmä, joka ei sisällä liuotinaineita eikä ollenkaan PVC:tä tai muovin pehmennysaineita. Näiden ominaisuuksien ansiosta materiaali on kierrätettävä. Materiaalin tunnistaa tapetin takapuolella olevasta vihreästä tekstistä Ecodeco

Ecodeco- materiaalilla on samat ominaisuudet kuin non-woven eli kuitutapetissa, mutta sen valmistuksessa on käytetty erityisen paljon huomiota ympäristöystävällisyyteen. Asennus samalla tapaa kuin non-woven tapetin.

Maalaustapetti – Maalattava tapetti

Patent maalaustapeteilla luot seinällesi erilaista ulottuvuutta. Voit valita lukuisista eri vaihtoehdoista mieleisesi ja viimeistellä seinän maalaamalla tapetin, millä tahansa sävyllä. Saatavilla on runsaasti pintakuvioinniltaan erilaisia vaihtoehtoja. Maalattava tapetti on myös lasikuitutapettia ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Patent Decor Original maalaustapetti

Suurin valikoima näyttäviä struktuuripintaisia maalaustapetteja, jotka voit maalata. Maalaustapetin voi asentaa pystyyn tai vaakaan ja se peittää epätasaisuudet seinältä kustannustehokkaasti.

Paloluokitus DIN EN 13501-1Bs1d0

Patent Decor 3D maalaustapetti

Patent 3D maalaustapetti on tekninen innovaatio. Maalaustapetinpinta koostuu rakeisesta erikoispäällysteestä, joka korostuu maalattaessa niin, että saat esiin kaksi erilaista sävyä yhdelle pinnalle kolmiulotteisena.

Patent Decor Green maalaustapetti – Ympäristöystävällinen

Patent Decor Green maalaustapetti on suunniteltu ympäristötietoiselle rakentajalle ja remontoijalle, jotka kiinnittävät huomiota kestävän kehityksen tuotteisiin – tuotteisiin, joissa on mahdollisimman vähän haitallisia aineita ja, jotka on valmistettu vähäpäästöisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Tuotteesta ei haihdu huoneilmaan vahingollisia yhdisteitä ja se soveltuu hyvin allergikoille

Ei sisällä PVC:tä, liuottimia, formaldehydejä, pehmittimiä eikä raskasmetalleja

Erinomainen vesihöyryn läpäisevyys: matala sd-arvo (0,02 – 0,05)

Paloluokitus DIN EN 13501-1 Bs1d, Cs1d0 et Cs2d0

Patent Decor Laser maalaustapetti – Iskunkestävyyttä vaativille seinille

Patent Decor Laser maalaustapetti soveltuu hyvin julkisten tilojen pintamateriaaliksi, sillä niiden tulee olla näyttäviä, tyylikkäitä ja kestäviä. Patent Decor Laser on suunniteltu erityisesti kovaa kulutusta vaativille tiloille, kuten sairaaloille, ravintoloille, kaupoille ja porraskäytäväalueille.

Iskunkestävyys DIN EN 259

Paloluokitus DIN EN 13501 – 1Bs1d0

Tasoitetapetti –lasikuitutapetit peittoon nopeasti

Tasoitetapetteja on monenlaisia eri laatuja, niin kotiin kuin julkitiloihin. Valikoimastamme löytyvät tasoitetapetit ovat kaikki kuitu eli non-woven pohjaisia.

Patent tasoitetapetti Professional 130 g/m²– luo nopeasti sileä seinäpinta

Patent tasoitetapetti Professional soveltuu sileille pinnoille, kuten kipsi- ja kuitulevylle ja se peittää pienet reiät ja halkeamat betonipinnoilta sekä tasoittaa hius- ja verkkohalkeamat.

RollOver ja Easywall tausta- ja tasoitetapetit

Easywall tausta- ja tasoitetapetti,150 g ja RollOver tasoitetapetti,150 g soveltuvat seinän pientein hiushalkeamien tasoitukseen ja ne peittävät repeämät ja halkeamat.

Patent tasoitetapetti Premium, 150 g/m² – tasoittaa nopeasti epätasaiset pinnat

Patent tasoitetapetti Premium on ihanteellinen hyvän maalaus- ja tapetointipohjan luomiseen Soveltuu hius- ja verkkohalkeamien peittämiseen ja tasoittamiseen

Patent Express – Helppo – nopea – peittävä – kestävä – kustannustehokas

Patent Express on iskunkestävä struktuuripintainen tasoitetapetti, joka soveltuu kovalle kulutukselle. Patent Express tasoitetapetti peittää seinäpinnat nopeasti ja tehokkaasti. Voidaankin sanoa, että Patent Express on markkinoiden nopein käyttövalmis seinäpäällyste, joka peittää seinäpinnat 100 % eikä pintaa tarvitse välttämättä maalata. Patent Express tasoitetapetilla säästät aikaa ja rahaa, kun maalaus, paklaus ja tasoitus työt jäävät välistä. Tuote on erinomainen ammattikäyttöön.

Valokuvatapetti – Kuvatapetti – Fototapetti – Mural

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin on myös valikoimassamme erilaisia valokuvatapetteja, kuten maisemakuvia, eläin- ja kukkakuoseja ja Muance design- kuoseja sekä standardi mitoilla että omilla mitoilla.

Dimex valokuvatapetit

Dimex valokuvatapetit tuovat huoneeseen täysin uuden ulottuvuuden! Valokuvatapetit eivät ole pelkästään seinäpinnoite vaan myös taideteos. Laajasta kuvavalikoimasta löydät varmasti mieleisesi.

Voit asentaa valokuvatapetin niin kotiin, toimistoon kuin julkisiin tiloihin. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja löydä upealle kuvalle täydellinen paikka.

Kaikki Dimex valokuvatapetit on valmistettu non-woven pohjalle, joten asennus onnistuu helposti. Saatavilla kolmessa eri koossa; korkeus 250 cm, pituudet 150 cm, 225 cm ja 375 cm

Muance ja Weco design valokuvatapetit

Digitaalisesti painetut valokuvatapetit valmistetaan korkealaatuiselle non-wovenille. Useimmat kuosit on mahdollista teetättää asiakkaan omilla mitoilla tai yksilöllisempää kaipaava asiakas voi teetättää tapetin myös omasta kuvasta. Alkuperäisen kuvan voi toimittaa meille osoitteeseen: tapetit@tapetit.fi.

Idealdecor valokuvatapetit – Giant Art julisteet – Ovikuvat

Idealdecor Murals paperi ja non-woven

Idealdecor-valokuvatapeteilla luot elävän maailman erilaisiin tiloihin. Valokuvatapetti on persoonallinen vaihtoehto kodin tai julkitilan sisustukseen. Saatavilla olevat koot: 183 x 254 cm ja 366 x 254 cm.

Giant Art- julisteet ja ovikuvat

Gian Art julisteella ja ovikuvalla luot elävän maailman erilaisiin tiloihin. Juliste on persoonallinen vaihtoehto kodin tai julkitilan sisustukseen. Monipuolisesta mallistosta löytyy vaihtoehtoja kaikille. Julistetta ei tarvitse välttämättä kiinnittää liisterillä suoraan seinään. Helppo tapa on laittaa se kehyksiin tai kiinnittää sopivalle levylle ja ripustaa kuva seinälle