Nata Salmelan 70-luvun kodin tapetit


Rakennuksen aikakausi on herkullinen lähtökohta uuden sisustuksen suunnittelulle ja 70-luvun ollessa kyseessä tarjoaa se mahdollisuuden vahvoihin väri- ja kuviovalintoihin, johon tapetti soveltuu erinomaisesti.

70-luvun tapetit on mahdollista löytää myös tämän päivän tapettimallistoista. Tervetuloa kanssamme tutustumaan Natan tapettivalintoihin ja lukemaan, millaisia tapetteja suosittelemme 70-lukuun ihastuneelle sisustajalle.


Nata Salmela

Nata Salmela asuu perheineen 70-luvulla rakennetussa kodissa Itä-Helsingissä. Koti läpikävi kokonaisvaltaisen remontin, joka aloitettiin syksyllä 2021.

Monilahjakas Nata Salmela tunnetaan mm. WTD-blogin kirjoittajana, Mamma betalar-podcastin äänenä yhdessä Jasmin Hamidin kanssa sekä Satokausikalenterin osakkaana.

Natalle on kehittynyt, useamman asunnon remontin myötä, harjaantunut silmä sisustusratkaisuille, joissa yhdistyvät käytännöllisyys ja estetiikka.

Löydät lisää tietoa Natan kodin remontin vaiheista WTD-blogista sekä Instagramista.

Olohuoneen sisustus

Olohuoneen ja ruokailutilan tapetti

Olohuoneeseen valikoitui Natural Fabrics malliston pellavakangasta muistuttava sammaleenvihreä tapetti 347635.

Pellava- ja juuttikangas oli suosittu materiaali seinäpinnoilla 1940-luvulta alkaen aina 1980-luvulle asti.

Tämän päivän kuitutapetti mahdollistaa pellavamaisen pintatekstuurin, joka on kuitenkin helppo pitää puhtaana ja kestää hyvin kulutusta sekä auringonvaloa.

Tilan tunnelma muuttui kertaheitolla ja toimii upeana vastavärinä oranssille keittiölle (Kuva alla).

Makuuhuoneen tapetti

Makuuhuoneen tapetti

Makuuhuoneen lehtiaiheinen Anori Plum 91112 on tunnelmallinen tapetti, jossa yhdistyvät purppuran, vihreän ja petroolin sävyt.

Kasviaiheet olivat suosittu teema 1970-luvun sisustuksessa. Värit olivat usein syviä ja lämpimiä sävyiltään.

Natan makuuhuoneen tunnelma luo upeat puitteet niin levolle kuin satunnaiselle työskentelylle.

Lastenhuoneen tapetti

Lastenhuoneen tapetti

Alakerran lastenhuoneet rakentuivat entisen uima-altaan paikalle ja huoneiden tapetiksi Nata valitsi lintu- ja kukka-aiheisen Dimex WP-220-01 tapetin.

Dimexillä on runsas valikoima digitaalisesti painettuja tapetteja ja valokuvatapetteja. Tutustu koko valikoimaan täältä.

Nata teki perheineen upeaa työtä remontin kanssa! Ja olemme onnellisia, että meillä oli mahdollisuus tarjota 70-luvun sisustukseen sopivat tapetit. Onnea uuteen kotiin!

Kaikki artikkelin kuvat Natan kodista © Natalia Salminen

Muita 70-luvun sisustukseen sopivia tapettejamme: