Villa Vinkkelin Meean eteisen tapetointi

Tunnelmallisena puutaloalueena tunnetussa Porin 6. osassa ”Kuukkarissa” asuva värikäs sisustaja Meea Lehtinen päätti uudistaa kotiaan eteisen tapetoinnin avulla. Meea asuu 1900-luvulla rakennetussa puutalo-asunnossaan yhdessä puolisonsa ja Veini-koiransa kanssa. Instagramissa Villa Vinkkeli-nimisen tilin takana vaikuttava Meea on kutsunut seuraajat tutustumaan värikkääseen tyyliinsä upeiden kotikuvien kautta. Meean koti on raikas yhdistelmä uutta, vanhaa ja diy-projekteja.


Iloksemme pääsimme mukaan Meean kodin eteisen uudistukseen, kun tavoitteena oli tunnelmanmuutos tapetin avulla. Tummasävyinen kukkakuosi vaihtui ryhdikkääseen ja klassiseen musta-valkoraitaan, joka löytyi Black & White with a splash of Gold-mallistosta.

Tapetointi non-woven tapetilla

Nopeasti asennettava non-woven tapetti on sisustajan ystävä helpon liisteri seinään-asennuksen ansiosta. Liisteriksi suosittelemme Tapetit.fi omaa liisterituotetta Pride valmisliimaa, joka soveltuu kaikille tapettilaaduille ja on hyytelömäisen koostumuksensa ansiosta helppo työstää.

Löydät 6-vaiheisen kuvallisen tapetointiohjeemme non-woven kuitutapetille täältä.

© Meea Lehtinen

Meean tapetointikokemus

Miten päädyit valitsemaasi tapettiin?

Mietin värikkään ja mustavalkoisen välillä, mutta koska ympäröivät seinät olivat jo värillisiä, alkoi ajatus graafisen mustavalkoisen ja värikkäiden seinien yhdistelmästä houkutella! Rajasin hakuun sitten mustavalkoisia vaihtoehtoja, ja nopeasti oli kyllä selvää, että raitatapetti vie kirkkaasti voiton!

Miten vanhan tapetin irroitus sujui?

Vanha tapetti lähti kyllä todella kivuttomasti irti. Kiitos siitä kuuluu aiemmille omistajille, kun ovat tehneet pohjatyöt hyvin. Olen tästä seinästä repinyt tapetin kaksi kertaa pois ja molemmilla kerroilla lähti tosi hyvin!

Miten tapetin asennus sujui? Entä millaista Pride valmisliima oli työstää?

Asennus sujui myös ongelmitta, kunhan sain laskeskeltua kummalla raidalla haluan aloittaa, mustalla vai valkoisella. Aika arvalla kyllä mentiin, mutta aloittelijan tuurilla raidat osuivat juurikin sopivasti. Liima levittyi hyvin ja oli muutenkin helppokäyttöistä!

Millaisia fiiliksiä uusi tapetti herättää, kun saavut kotiin tai vietät aikaa kotona?

Rakastan sitä. Ihan nappi valinta! Meidän eteinen on melko hämärä, mutta tapetin vaihto ja sen valkoiset raidat jotenkin kirkasti tilaa todella paljon. Tykkään myös tosi paljon värien ja mustavalkoisen kontrastista, täydellistä! Tämä tapetti on myös tyylillisesti enemmän mun näköinen.

Katso Meean tapetointiprojektin Instagram Reels-video täältä.

Millaisia tapetointihaaveita sinulla on seuraavaksi?

Seuraavat tapetoinnit tehdään luultavasti meidän tulevaan kotiin, jota aletaan toivottavasti rakentaa vielä tänä vuonna tai sitten seuraavana vuonna. Värikkäät ja graafiset tapetit tulevat varmasti olemaan mun valintoja sinnekin!

Haluatko jatkossa uusimmat sisustusuutisemme kuukausittain? Tilaa inspiraatiopostimme täältä.

Kaikki artikkelin valokuvat © Meea Lehtinen