Tapetit tekevät uutta tuloaan – näin kodin ilmeen voi päivittää helposti ja edullisesti

Koronapandemian aikana ihmisten liikkuminen väheni ja kotona vietetty aika lisääntyi. Tämä sai ihmiset panostamaan kodin viihtyvyyteen. Erilaiset pienremontit ja kodin sisustaminen lisääntyivät merkittävästi. Moni suomalainen onkin ryhtynyt uudistamaan kodin ilmettä tapettien avulla.

Tapetointi on lisääntynyt viime aikoina. Kuten esimerkiksi pukeutumisessa, myös sisustuksessa vanhat trendit nostavat aika ajoin päätään. Nykyajan tapetit eivät kuitenkaan edusta pelkästään retro-tyyliä, vaan myös moderneja muotisuuntauksia. Ostetuimpia tapetteja voit tarkastella klikkaamalla tästä.

Samalla kun ihmiset ovat kiinnostuneet entistä enemmän kodin viihtyvyyden lisäämisestä, muotiin on noussut myös erilaiset tee-se-itse-projektit. Nykypäivänä kymmenet erilaiset verkkokaupat tarjoavat erinomaisia vinkkejä kodin sisustamiseen. Samalla myös tuotteet ovat kehittyneet aiempaa helppokäyttöisemmiksi, joka on lisännyt ”sisustusvimmaa” entisestään.

Kun kotiin halutaan tuoda uutta ilmettä ja väriä, tulee monella ensimmäisenä mieleen seinien maalaus. Viime aikoina yhä useampi on kuitenkin valinnut maalaamisen sijaan tapetoinnin.

Tapetoinnin edut, joita ei tule ajatelleeksi

Kun punnitsee maalaamisen ja tapetoinnin välillä, kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat.

1. Vähemmän suojausta

Kun seinää alkaa maalaamaan, tulee suojata lattia, katto sekä muut seinät. Sen sijaan tapetointia varten sinun tulee suojata vain paikka, jossa suoritat liisteröinnin. Varmuuden vuoksi voit myös suojata pienen kaistaleen lattiasta roiskeiden varalta.

2. Vähemmän pohjatyötä

Maalaamisessa suositellaan parhaan lopputuloksen saamiseksi vähintään kahta kerrosta maalia. Tähän voi mennä paljon aikaa, kun maalien pitää antaa kuivua välissä. Myös tapetoidessa on tärkeää poistaa tapetoitavan pinnan epätasaisuudet, kuten naulanreiät. Tapetointi antaa kuitenkin hieman enemmän anteeksi, kun taas maalin alta näkyvät pienimmätkin epätasaisuudet.

3. Enemmän vaihtoehtoja ja persoonallisuutta

Maalaamisen ja tapetoinnin yksi isoimmista eroista on monipuolisuus. Tapettien avulla on seiniin mahdollista saada enemmän ilmettä. Erilaiset kuviot, väriyhdistelmät ja tapetin materiaali mahdollistavat persoonalliset toteutukset, jotka todella erottuvat massasta.

Botanica kukkatapetti 33953

Minkälainen tapetti eri huoneisiin?

Suomalaiset ovat lähteneet viime aikoina tapetoimaan rohkeasti eri huoneita. Makuu- ja olohuoneen lisäksi tapetilla voi tuoda piristystä myös keittiöön, eteiseen ja wc-tiloihinkin, jos kyseessä on kuivatila.

Ennen projektin aloittamista on syytä miettiä hetki, minkälaista ilmettä tapetoitavaan huoneeseen tavoittelee. Trendejä ei kannata seurata sokeasti, vaan tärkeintä on noudattaa omaa visiotaan ja tehdä kodista itsensä näköinen.

Ennen projektin aloittamista on syytä miettiä hetki, minkälaista ilmettä tapetoitavaan huoneeseen tavoittelee. Trendejä ei kannata seurata sokeasti, vaan tärkeintä on noudattaa omaa visiotaan ja tehdä kodista itsensä näköinen.

Eri kuosien ja värien lisäksi tarjolla on erilaisia tapettimateriaaleja, joista voit lukea lisää täältä.

Tapetoinnissa pätee monet samat lainalaisuudet kuin vaatetuksessa. Esimerkiksi vaakaraita leventää ja madaltaa tapetoitavaa tilaa. Pystyraidalla puolestaan on mahdollista luoda tilaan lisää korkeuden tuntua.

Joidenkin mielestä tapettien parasta antia on persoonallisuus. Tapetit.fi tarjoaa valtavan määrän erilaisilla kuvioilla, kuvilla ja symboleilla varustettuja tapetteja. Säännölliset ja symmetriset kuviot tuovat tilaan rauhallisuutta. Jos tavoitteena on saada tilaan uutta eloa, voi lähteä ”revittelemään” vapaammilla kuvioilla.

Erilaisia ohjeita ja sääntöjä tapetin valintaan on tarjolla paljon. Tärkein asia muistaa on kuitenkin se, että kyseessä on sinun kotisi, joten tee siitä itsesi näköinen.

Tilaa mallipala ja helpota valitsemista

Tapetit.fi -sivuston kautta voit tilata mallipaloja eri tapeteista. Jos siis et osaa päättää eri vaihtoehtojen välillä, tilaa kotiisi mallipalat vaihtoehdoista, niin näet miltä tapetit näyttävät oikeassa ympäristössä. Lue lisää mallipalojen tilaamisesta täältä.

On myös hyvä muistaa, että tapettien vaihtaminen ei ole vaikea prosessi. Halutessasi voit siis vaihtaa tapetteja useinkin, jos inspiraatio iskee.

Tutustu Tapetit.fi:n valikoimaan, tilaa tuotteet kotiisi ja anna kodillesi uusi ilme!