Tapetointiohjeet

Täältä löydät tapetointi- ja asennusohjeet edustamillemme tapeteille ja muille tuotteille. Lisäksi jälleenmyyjillemme löytyy palautuslomake, joka on liitettävä mukaan palautettaviin lähetyksiin.

Dimex valokuvatapetit

Ennen tapetointia

Varmista, että tapetoitava pinta on puhdas, kuiva, tasainen, kiinteä ja normaalin imukykyinen. Pohjamaalaa pinnat ennen tapetointia.  Kiiltävä pintamaali tulee pestä himmeäksi maalipesulla tai karhennettava hiekkapaperilla.

Jos tuotteestamme on huomautettavaa, meihin tulee ottaa yhteyttä ennen tapetointia.

 1. Esivalmistelu

  Ennen asennusta, aseta kuvatapetti seinän eteen ja tarkista, että osat ovat oikeassa järjestyksessä. Merkitse seinälle pystyviivat apuna käyttäen luotilankaa tai vatupassia.

 2. Tapettiliisterin valmistus

  Valmista tapettiliisteri sirottelemalla jauhe kylmään veteen.
  • 100 g (1 pussi) / 2 l vettä

 3. Liisterin levitys

  Sivele ohut kerros liisteriä tasaisesti harjalla tai rullalla siihen kohtaan seinään, johon vuota on tarkoitus kiinnittää. Älä levitä liisteriä koko seinän leveydelle, koska se kuivuu ennen kaikkien vuotien kiinnitystä.

 4. Tapetin kiinnitys

  Aloita asennus vasemmasta palasta. Vuodat on numeroitu (1 Part jne). Kiinnitä vuodat puskusaumaan seinään ja tasoita tapettiharjalla tai pehmeällä rullalla ylhäältä alaspäin ja sisältä ulospäin. Vältä tapetin repeytymistä ja ryppyjä. Kun tapetti on kiinnitetty seinään, silota vuota varovasti ja paina ilmakuplat pois keskeltä ulospäin. Kiinnitä muut vuodat siten, että kuvio osuu kohdalleen. Pyyhi ylimääräinen liisteri tarvittaessa pois kostealla liinalla, mutta varo, että et paina tapettia liian voimakkaasti tai ettei liisteri ole jo kuivunut vuodan pintaan.

 5. Viimeistely

  Kun seinä on kuivunut, leikkaa ylimääräinen apuboordi pois terävällä veitsellä