Tapetointiohjeet

Täältä löydät tapetointi- ja asennusohjeet edustamillemme tapeteille ja muille tuotteille. Lisäksi jälleenmyyjillemme löytyy palautuslomake, joka on liitettävä mukaan palautettaviin lähetyksiin.

Valokuvatapetti Idealdecor (paperi)

 

Idealdecor Wall Murals

Ohjeet

 1. Seinän esivalmistelu
  Varmista, että tapetoitava pinta on puhdas, kuiva, tasainen, kiinteä ja normaalin imukykyinen. Pohjamaalaa pinnat ennen tapetointia.
 2. Liimaustyön esivalmistelu
  Aseta tapetti tapetoitavan seinän eteen lattialle ja tarkista, että yksittäiset osat tulevat oikeaan järjestykseen. Merkitse seinälle pystyviivat apuna käyttäen luotilankaa tai vatupassia.
 3. Tapettiliisterin esivalmistelu
  Käytä mukana toimitettua tapettiliisteriä. Sekoita se seuraavasti:
  4-osainen tapetti, 183×254 cm: 40 g / 1,5 l vettä
  8-osainen tapetti, 366×254 cm: 60 g / 2 l vettä
  Ripottele liisteri kylmää veteen ja sekoita voimakkaasti n. 30 sekunnin ajan. Sekoita 3 minuutin jälkeen vielä uudestaan. Anna liisteriin levätä 15–20 minuuttia ja sekoita vielä huolellisesti kerran ennen levittämistä.
 4. Liisterin levitys
  Aloita vasemmalla alhaalla olevasta osasta ja liisteröi se huolellisesti yhdensuuntaisilla vedoilla. Huolehdi, että myös reunat liisteröidään hyvin. Tärkeää: liisteröityjä valokuvakaistaleita EI KOSKAAN saa asettaa päällekkäin. Tapetin ei missään tapauksessa saa antaa vettyä (enintään 1–2 min), vaan kiinnitys seinään tulee aloittaa heti.
 5. Tapetin asennus
  Aseta tapetti haluttuun kohtaan ja levitä se ylhäältä alas tasaiseksi. Tasoita ilmakuplat keskeltä sivuille päin. Liisterijäämät voi pyyhkiä kevyesti kostutetulla sienellä tai liinalla. Jos tapetti liukuu vinoon tai väärään asentoon, irrota se heti varovasti ja kiinnitä heti uudelleen.
 6. Kuivuminen. Leikkaa ylimääräiset tapetit pois terävällä veitsellä. Kuivumisen tulee tapahtua hitaasti − mieluiten huoneenlämmösä eli noin 20 °C:ssa. Jos tapetointi suoritetaan talvella, huone tulee lämmittää ja ikkuna sulkea vedon välttämiseksi.

 

Tärkeää huomioida

 • Säilytä tuote kuivassa paikassa.
 • Säilytä tuote lasten ulottumattomissa.
 • Pienet värierot saattavat olla mahdollisia tekniikasta johtuen. Jos tuotteestamme on silti jotakin huomautettavaa, meihin tulee ottaa yhteyttä ennen tapetoinnin suorittamista.