Tapetointiohjeet

Täältä löydät tapetointi- ja asennusohjeet edustamillemme tapeteille ja muille tuotteille. Lisäksi jälleenmyyjillemme löytyy palautuslomake, joka on liitettävä mukaan palautettaviin lähetyksiin.

Paperitapetin asennusohje – miten tapetoin paperitapetin?

Ennen tapetointia

 • Tarkista, että rullat ovat vahingoittumattomia, painosnumerot ja -kirjaimet sekä värit ovat rullissa samat.
 • Varmista, että rullia on riittävä määrä.
 • Säilytä etiketit lisätilauksia tai reklamaatiotapauksia varten.
 • Varmista, että tapetoitava pinta on puhdas, kuiva, tasainen, kiinteä ja normaalin imukykyinen. Vanha tapetti tulee poistaa.
 • Pohjamaalaa pinnat ennen tapetointia. Kiiltävä pintamaali tulee pestä himmeäksi maalipesulla. Suosittelemme pohjan maalaamista tapetin sävyiseksi asennettaessa voimakkaan sävyistä tapettia.

Tärkeää huomioida

Mikäli tapetissa havaitaan materiaalivirheitä, tapettia ei tule asentaa, vaan on otettava yhteyttä tapetin myyjään. Emme voi hyväksyä materiaalivirheitä, jotka ilmoitetaan tapetin kiinnittämisen jälkeen.

Ohjeet

 1. Mittaa ja leikkaa tapetin pituudet kuviosovitus huomioiden.
 2. Merkitse seinälle pystyviivat apuna käyttäen luotilankaa tai vatupassia.
 3. Käytä kiinnittämiseen jauheliisteriä, kuten Pride Erikoistapettiliisteriä®, suhteessa 200g jauhetta (yksi pussi) / 5,5 l vettä.
 4. Levitä liisteri tasaisesti tapettiin. Muista myös liisteröidä reunat!
 5. Taita liisteröidyn tapettivuodan liisteripinnat vastakkain.
 6. Rullaa yhteen taitettu vuota kevyesti käärölle ja anna vettyä n. 5–10 minuuttia.
 7. Ripusta tapetti sovittaen kuviot. Kohdista ylä– ja alaosat ja kiinnitä tapettiharjalla kevyesti silittäen ylhäältä alaspäin. Vältä sivuttaissuuntaista harjausta, koska se aiheuttaa tapetin venymistä. Älä käytä saumarullaa.

Liisteritahrat poistetaan välittömästi puhtaalla, kostealla ja pehmeällä sienellä kevyesti pyyhkien. Kolmen vuodan asennuksen jälkeen, tarkista, että tapetti on asettunut hyvin ja on virheetön.