Tapetointiohjeet

Täältä löydät tapetointi- ja asennusohjeet edustamillemme tapeteille ja muille tuotteille. Lisäksi jälleenmyyjillemme löytyy palautuslomake, joka on liitettävä mukaan palautettaviin lähetyksiin.

Valokuvatapetti Idealdecor (non-woven)

 

Idealdecor Non-woven Wall Murals

Ohjeet

 1. Seinän esivalmistelu
  Varmista, että tapetoitava pinta on puhdas, kuiva, tasainen, kiinteä ja normaalin imukykyinen. Pohjamaalaa pinnat ennen tapetointia.
 2. Liimaustyön esivalmistelu
  Aseta tapetit tapetoitavan seinän eteen lattialle ja tarkista, että yksittäiset osat tulevat oikeaan järjestykseen. Merkitse seinälle pystyviivat apuna käyttäen luotilankaa tai vatupassia.
 3. Tapettiliisterin esivalmistelu
  Käytä mukana toimitettua tapettiliisteriä. Sekoita se seuraavasti:
  • 4-osainen tapetti, 183×254 cm / 366×127 cm: 50 g / 1,2 l vettä
  • 8-osainen tapetti, 366×254 cm: 80 g / 2 l vettä
  Ripottele liisteri kylmää veteen ja sekoita voimakkaasti n. 30 sekunnin ajan. Sekoita 3 minuutin jälkeen vielä uudestaan. Anna liisteriin levätä 15–20 minuuttia ja sekoita vielä huolellisesti kerran ennen levittämistä.
 4. Liisterin levitys
  Levitä liisteri rullan avulla tasaiseksi kerrokseksi seinälle. Varmista, että liisteriä on koko pinnalla.
 5. Tapetin asennus
  Tapetti painetaan paikoilleen puhdasta liinaa, pehmeää rullaa tai harjaa apuna käyttäen ylhäältä alas- ja sisältä ulospäin suuntautuvilla liikkeillä. Työ kannattaa aloittaa vasemmasta reunasta pitäen mielessä, että tapettiliuskat asetetaan aina reunat vierekkäin.
 6. Kuivuminen
  Leikkaa ylimääräiset tapetit pois terävällä veitsellä. Kuivumisen tulee tapahtua hitaasti − mieluiten huoneenlämmössä eli noin 20 °C:ssa. Jos tapetointi suoritetaan talvella, huone tulee lämmittää ja ikkuna sulkea vedon välttämiseksi.

 

Tärkeää huomioida

 • Säilytä tuote kuivassa paikassa.
 • Säilytä tuote lasten ulottumattomissa.
 • Pienet värierot saattavat olla mahdollisia tekniikasta johtuen. Jos tuotteestamme on silti jotakin huomautettavaa, meihin tulee ottaa yhteyttä ennen tapetoinnin suorittamista.